HISTORIA, LLENGUA, BANDERA, CULTURA, PATRIMONI I TRADICIONS DEL REGNE DE VALENCIA

HISTORIA, LLENGUA, BANDERA, CULTURA, PATRIMONI I TRADICIONS DEL REGNE DE VALENCIA

jueves, 2 de julio de 2015

VISITA A L'AJUNTAMENT DE VALENCIA

AJUNTAMENT DE VALENCIA
AYUNTAMIENTO DE VALENCIA

VISITA EL 2 DE JULIOL DE 2015


Articul Bilingüe


Idioma Valencià

Els que no hem tingut moltes oportiunitats de visitar l'Ajuntament de la Ciutat de Valencia, del Cap i Casal del Regne, hem pogut gojar d'unes hores en les que sense -cap problema- se pot visitar i eixir al balcó que cau a la Plaça de l'Ajuntament, per a vore les imagens que aci incloc en la visita que vaig fer el pasaat 2 de Juliol.

Donava goig vore a mes de 200 persones, escolares, jovens i families, pujant i baixant per les escales de l'entra i visitant tots el compartiments que fins ara estan oberts al public. Grups d'estranjers no faltaven a la cita per a vore lo que guarda, per dins l'edifici de l'Ajuntament.

El que haixca tingut la sort d'eixir fora d'Espanya i veja esta expectacio que s'ha creat per que es pot visitar, no haurà compres perqué fins hui estava tan restringida la visita ad este edifici declarat Monument Historic Artistic Nacional en l'any 1962, ya que és normal que en els Ajuntaments de moltes ciutats europees -i sobre tot americanes- les portes estiguen obertes per a que'ls ciutadans -previ identificacio i fer-te obrir boses o mochiles- puguen entrar a vore els tesors que les Cases Consistorials contenen, i poder assistir a concerts dins de les sales habilitades a l'efecte.

A l'entrar i parlar en els funcionaris que t'encontres pel cami detectes que estan contents i tenen ganes de parlar, comentar l'afluencia de personal i d'explicar-te tot lo que vas encontrant-te pel camí fins aplegar al balcó que dona a la Plaça de l'Ajuntament.

La vista es preciosa i des d'alli es poden vore -en atra perspectiva- els edificis que configuren tota la plaça. Una vista que te es dificil poder agarrar en la camara, ya que son multitut las persones que -en un moment- omplin el balcó.

Se passa despres al Salo de Cristal, on el Grup Nova Camerata creat en 2015, està fent un concert d'obres classiques i que sentats escoltant-lo n'hi han mes de 75 persones, sense contar els que estem drets arrimats a la paret.

Finalisant el programa (te dos parts, cadascuna de 20 minuts ) apareix per la porta l'Alcalde de Valencia acompanyat pel Primer Tinent d'Alcalde, i quan finalisa el concert s'acosten a felicitar tant al Director com als membres del Grup Artistic, moment que reben un aplaudiment per part dels presents en el concert. Una cosa normal, en un pais nomal, d'una ciutat normal. Ya tindrem temps de criticar lo que no siga normal. De moment esta iniciativa, al meu parer, es una molt bona decisio.

La visita continua (ningú t'acompanya, vas solt i per lliure) i se visita l'hemicicle on es celebren els plens i tambe presentacion de llibres, com el de Ballester Olmos, al que vaig assitir.

Una experiencia molt positiva i que anirà -espere- ampliant-se a mes dependencies que tots degam de coneixer, perque entre els seus murs i el Museu Historic Municipal, s'encontra l'Historia de la Ciutat, aixina com de Valencia, Castelló i Alacant.

Invite a visitar l'Ajuntament de Valencia, segur que és una bona experiencia.

Podria posar molta mes Historia de l'Ajuntament, pero es millor fer un enllaç a una plana uep d'un gran valencià que te de tot i que explica en detall tot lo que pugues necessitar saber. Entra en:



Idioma Castellano o Español

en construcción






























.

No hay comentarios:

Publicar un comentario