HISTORIA, LLENGUA, BANDERA, CULTURA, PATRIMONI I TRADICIONS DEL REGNE DE VALENCIA

HISTORIA, LLENGUA, BANDERA, CULTURA, PATRIMONI I TRADICIONS DEL REGNE DE VALENCIA

sábado, 19 de septiembre de 2015

CONCENTRACIO D'ENTITATS CULTURALS, EN LA PLAÇA DE L'AJUNTAMENT DE VALENCIA, PER LA LLIBERTAT I PEL RESPECTE A L'IDENTITAT VALENCIANA #TotsUnitsPerLoNostre


DISSABTE 19 DE SETEMBRE DE 2015.
PLAÇA DE L'AJUNTAMENT DE VALENCIA

Manifest de la Concentració del 19 de setembre
(12 h. Plaça de l´Ajuntament de la ciutat de Valéncia).

Davant diverses declaracions i iniciatives protagonisades per responsables del govern autonòmic i locals, les quals revelen una preocupant intransigència i una orientació casi totalitària en la forma de governar, les entitats convocants volen manifestar, per mig del present manifest, les següents consideracions:

1. A lo llarc dels últims anys de majories del Partit Popular, este ha recolzat el valencianisme només de paraula, mentres dedicava tot el soport econòmic -en forma de subvencions- i oficial -en la creació de la AVL i el seu blindage en l’Estatut d’Autonomia- al pancatalanisme.

2. En l’arribada de nous equips de govern i a diferents localitats, en la constitució dels quals figuren partits de marcada ideologia catalanista, son múltiples les decisions que contradiuen completament les intencions de moderació manifestades en les seues propostes electorals, en les que afirmaven que volien traure estos temes de la primera llínea de confrontació política.

Entre estes decisions cap mencionar:

- La voluntat, d’obligar a les comissions falleres a publicar en català per a optar als premis concedits per l’entitat cultural Lo Rat Penat.

- L’intenció de que la Real Senyera no entre en la Sèu el 9 d’Octubre.

- Les decisions que estan afanyant-se a prendre els equips de govern d’unes atres localitats (Meliana, Gata Gorgos, El Palmar, Elig, Sueca, Alzira, Simat de la Valldigna, Carpesa, Paiporta i un llarc etcétera...).

- Diverses declaracions aparegudes en prensa, sobretot les expressades per Vicent Marzà, conseller d'Educació, assumint en naturalitat l’aberrant entelèquia del “països catalans”.

3. Totes estes iniciatives no només contradiuen l’espirit de concòrdia, sino que constituïxen una preocupant mostra d’intolerància, una visió de la política i la societat pròxima al totalitarisme.

4. Volem recordar que estes mides vulneren la Constitució espanyola de 1978, en particular l'articulat que protegix els drets fonamentals i les llibertats públiques dels ciutadans.

5. Animen a les comissions a publicar els seus llibrets de falla en les Normes de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana. De la mateixa manera, convidem a associacions i colectius afectats per les decisions abans mencionades, a unir-se en un front comú per a defendre el marc de convivència democràtic de la societat valenciana en tots els àmbits, tant públics com privats.

6. Emplacem al poble valencià a resistir, tal com ho ha estat fent a lo llarc dels sigles, i més recentment, des de la Transició, ad estes dinàmiques despersonalisadores que atenten no ya tan sols a l’identitat, a la llengua i cultura valencianes, sino també contra les més elementals llibertats de la persona.

7. La sumissió a una Catalunya hegemònica o la dilució en una Espanya castellana és una dicotomia que el valencianisme ha de rebujar en totes les seues forces.

8. Per a manifestar la nostra ferma voluntat de mantindre’ns fidels a la llengua, cultura i les tradicions del nostre poble, les entitats convocants conviden a totes les entitats valencianes a participar en un Acte d’Afirmació Valencianista, programat per al 19 de setembre en la Plaça de l'Ajuntament de la Ciutat de Valéncia.


Nota: T'esperem allí el dissabte. Acodix en la teua senyera. Recolza esta iniciativa mijan la teua assistència i participació. 


Estos son alguns dels mensages que per facebook, twitter i uasap s'han anat enviant per a convocar als membres de les Entitats Culturals Valencians, a tots els seus membres en particular i a toda la societat valenciana en general, per a manifestar el nostre rebuig a les mides que s'estan prenent respecte a les nostres costums i tradicions, a la nostra singularitat com a poble, a la NOSTRA LLIBERTAT i en resum a l'IDENTITAT VALENCIANA, que no estem disposts a renunciar.Hui dissabte 19 de Setembre de 2015, ha segut un dia gran per als Valencians i Valencianistes, ya que despuix d'un gran treball i comunicacio per les xarxies socials, a les 11:45 hores la Plaça de l'Ajuntament estava de gom a gom per a la concentracio que dies abans estava convocant-se.

Des de les 10:00 hores, en que s'ha anat colocant la megafonia i la tribuna per a poder llegir el manifest i la nostra postura respecte als canvis que "UNILATERALMENT" estan prenent els politics que hui en dia estan manant en la Generalitat, l'Ajuntament de Valencia i en atres Pobles.


L'acte celebrat ha tingut el següent orde:


A las 11:55h.: Des de la porta de correus fins a l'entrada de l'Ajuntament, a on estarà ubicat la tarima, se portarà la Real Senyera, seguits de la dolçaina i de les entitats convocants.

A las 12:15h.: Donarà la benvinguda i se llegirà el manifiest, les conclusions i les entidats adherides, el nostre presentador el President de Renovació Cultural Valenciana: Juan Rafael Giménez.

A las 12:18h.: Parlarà el nostre orador, el President de Junts Front a l'AVL: José Manuel Ricart.

A las 12:25h.: Tocarà una cançò els dolçainers i tabals, donant l'entrada al poema de la Senyera de Rafa Melià.

A las 12:30h.: Poema de la Senyera de Rafa Melià.

A las 12:36h.: Albaes reivindicatives.

A las 13:05h.: Poema Yo sé qui soc. (Rafael Simarro)
.
A les 13:16h.: El nostre presentador farà la despedida i convidarà a tot lo mon a l'assistència al Te Deum i a la processó cívica del 9 d'Octubre.

A las 13:15: Himne Regional Valencià (Instrumental).

Poc a poc s'ha anat omplit de senyeres i a les 11:45 h. hem eixit de davant de Correus en direccio a l'Ajuntament, on -com les imagens demostren- estaven esperant-mos.
Alguns mijos de comunicacio estaven presents, en concret (en el centre de l'image) una camara de ¿  ? i la de TVE, suponc que la redaccio de l'Informatiu Territorial.Escrit que se llegí en la concentració per part del nostre orador: José Manuel Ricart (President de Junts Front a l'AVLL)

¡¡¡ BON DIA VALENCIANS !!!

PRIMER QUE RES DONAR-VOS LES GRÀCIES PER LA VOSTRA ASSISTÈNCIA PERQUE SON POQUES LES OCASSIONS QUE TENIM DE JUNTAR-MOS COM A POBLE I VOSTRA PRESÈNCIA YA ÉS UNA RESPOSTA. ES MOLT IMPORTANT QUE TINGAM MOLT CLAR PERQUÉ ESTEM AÇÍ, PER EIXE MOTIU PER A DIRIGIR-ME A VOSATROS – QUE ÉS PER A MI UN HONOR – LLEGIRÉ UNES LLÍNEES, PER A QUE QUEDE CONSTÀNCIA.

ACODIM HUI AÇI, A LA PLAÇA MAJOR DEL CAP I CASAL EN RESPOSTA A LA CRIDA QUE HAN FET LES ENTITATS VALENCIANISTES CONVOCANTS.

NO ESTEM AÇÍ PER A DEFENDRE IDEOLOGIES NI INTERESSOS POLÍTICS DE NINGUNA CLASE. ESTEM AÇÌ EXCLUSIVAMENT COM A VALENCIANS PER A MANIFESTAR NOSTRA CONTRARIETAT I OPOSICIÓ ALS ATACS, DISTORSIONS I MANIPULACIONS QUE ESTÀ PATINT VALÉNCIA DES DE FA ANYS, NO HEM VINGUT A UNA FESTA SINO A UN ACTE DE PROTESTA
I ESTA ES UNA CHICOTETA MOSTRA DE NOSTRE ENNUIG.

I ESTEM AÇÍ A PESAR DEL BOICOT, LES DIFICULTATS I ELS SILENCIS DELS GRUPS DE PRESSIÓ INTERESSATS EN QUE EL POBLE NO S´ENTERE DE LO QUE PASSA.

I ESTEM ACÍ A PESSAR DE LES RETICÈNCIES D´ALGUNS VALENCIANS DE COR, QUE PENSEN QUE NO SE DONEN LES CIRCUNTÀNCIES I CONDICIONS PRECISES, PERO EL TEMPS TREBALLA EN CONTRA NOSTRA I ELS NOSTRES CHIQUETS CAUEN DIA A DIA EN L´ENGANY I NO PODEM ESPERAR MÉS, S´HO ESTEM JUGANT TOT.

PERQUE A VALÉNCIA, I MOS REFERIM A TOT EL REGNE, SE LI ESTÀN MANIPULANT COSES FONAMENTALS: EL NOM, LA BANDERA, L´HIMNE I LO QUE MÉS: NOSTRA LLENGUA VALENCIANA, ELS SÍMBOLS QUE ACÍ, COM EN QUALSEVOL POBLE DEL MÓN, MANIFESTEN NOSTRA IDENTITAT HISTÓRICA.

YA PORTEM VARIES DÉCADES EN QUE DES DE SECTORS DE FORA I DE DINS S´INTENTA FER-NOS PASSAR A UN SEGÓN LLOC EN EL CONJUNT DELS POBLES D´ESPANYA: MIREU ELS LLIBRES CATALANISATS QUE ENSENYEN ALS VOSTRES FILLS I NETS , MIREU LES PUBLICACIONS OFICIALS, MIREU LA FALTA DE RESPOSTA – NO YA VALENTA SINO SIMPLE RESPOSTA – DE NOSTRE CONSELL ALS ATACS DESCARATS DEL GOVERN CATALÀ, I ARA, L´INTENT DE CANVIAR NOSTRES COSTUMS I TRADICIONS, COM LA FESTA DEL 9 D´OCTUBRE. TOT AÇÓ NO SON ROMANÇOS, SINO LA CONSEQUÈNCIA D´UN ACTE DE LLIBERAT – UNA ACCIÓ ESCANDALOSA- QUE YA MOSTRAVA L´INTENCIONALITAT DE CATALANISAR, COM VA SER EL DEIXAR A BANDA A LES DOS INTITUCIONS CENTENARIES GENUINAMENT VALENCIANES EN EL CAMP DE LA LLENGUA I LA CULTURA COM SON LO RAT PENAT I LA REAL ACADÈMIA DE CULTURA VALENCIANA PER A INVENTAR-SE UNA ACADÈMIA CATALANISTA. ESTES COSES I ALGUNES MÉS NO LES ANEM A CONSENTIR ELS VALENCIANS.

ESTEM AÇÍ PERQUE REBUGEM ABSOLUTAMENT LA POLÍTICA CULTURAL CATALANISTA I LA LLENGUA CATALANISÀ QUE HA INVENTAT LA TAL ACADÈMIA VALENCIANA DE LA LLENGUA (QUE TENIA QUE HAVER-SE NOMENAT “DE LA LLENGUA VALENCIANA”, PERO QUE EL SR. ZAPLANA APANYÀ EN EL SR, PUJOL LO CONTRARI), I QUE ARA ESTAN IMPONENT PER INMERSIÓ, ES DIR, PER LA FORÇA, ELS GOVERNS DE NOSTRA GENERALITAT, ABANS DE DRETES I ARA LA COALICIÓ D´ESQUERRES.

ESTEM AÇÍ PER A QUE LA SOCIETAT VALENCIANA S´ENTERE DEL DRAMA QUE VIVIM, PERQUE SI NO HO DENUNCIEM FALTARIEM A NOSTRA OBLIGACIÓ DE VALENCIANS DE DONAR TESTIMONI DEL NOSTRE TEMPS. ESTARIEM AMAGANT UNA REALITAT QUE MOS PERJUDICA I SERIEM IGUAL QUE ELS BOTIFLERS D´AHÍR I DE HUI. PERQUE QUI CALLA OTORGA I ES CONVERTIX EN COMPLIÇ. VOLEM EXPRESSAR A LA SOCIETAT VALENCIANA, A LES ASSOCIACIONS, ALS GREMIS, ALS COLEGES PROFESIONALS, A LES ASSOCIACIONS FESTERES I, EN ESPECIAL ALS QUE TENEN FILLS EN LES ESCOLES I UNIVERSITATS, DE QUE ESTAN SENT SOMESOS A UN PROCÉS DE DESPERSONALISACIÓ COM A VALENCIANS.

NOS DIRIGIMOS TAMBIÉN A LOS VALENCIANOS CASTELLANOPARLANTES, QUE AL NO DOMINAR EL IDIOMA PUEDEN SER DESCONOCEDORES DE LA GRAVEDAD DEL PROBLEMA. TAMBIÉN A LOS FORASTEROS E INMIGRANTES QUE SE HALLAN ENTRE NOSOTROS, PARA HACERLES SABER QUE ESTAMOS DEFENDIENDO NUESTRO PATRIMONIO COMO VALENCIANOS Y QUE NO ESTAMOS EN CONTRA DE NINGUNA IDEOLOGÍA POLÍTICA. TODOS DEBEN SABER QUE LA ACTITUD DE NUESTROS GOBERNANTES NO HA RESPONDIDO, DESDE HACE AÑOS, A LAS NECESIDADES DE VALENCIA EN LO QUE SE REFIERE AL MANTENIMIENTO Y DEFENSA, SI ES EL CASO, COMO LO ES AHORA, DE SU PERSONALIDAD, POR EL CONTRARIO, SU ACTITUD HA SIDO Y ES EN ESTE CAMPO NEGATIVA, LO QUE HA VENIDO PRODUCIENDO INSEGURIDAD, CONTRARIEDAD Y ENFRENTAMIENTOS, ES DECIR, ALTERACIÓN DE LA VIDA CIUDADANA, LO QUE NUNCA ANTES SE HABÍA DADO EN NUESTRA SOCIEDAD, Y LO QUE ES MÁS GRAVE , ENTRE ALUMNOS Y PROFESORES E INCLUSO ENTRE PADRES E HIJOS EN ALGUNOS CASOS.

NUESTRA OBLIGACIÓN DE VALENCIANOS ES ADVERTIR A LOS QUE NOS GOBIERNAN, QUE ESE NO ES EL CAMINO, QUE UNA COSA ES GOBERNAR LEGÍTIMAMENTE POR MANDATO DE LAS URNAS Y OTRA QUERER INTERVENIR EN LO QUE AFECTA A LA IDENTIDAD HISTÓRICA DE NUESTRO PUEBLO EN FORMA DICTATORIAL Y SIN CONSULTARLE , YA QUE NO LES VOTÓ PARA ESO. ADVERTIRLES QUE GOBERNAR ES ADMINISTRAR Y GESTIONAR LA COSA PUBLICA, LO QUE PUEDE HACERSE DESDE CRITERIOS DE IZQUIERDA, DE CENTRO, DE DERECHA O LOS QUE SEAN, PERO ESA GESTIÓN NO PUEDE AFECTAR NUNCA A NUESTROS SÍMBOLOS PORQUE PERSONIFICAN LA IDENTIDAD MULTISECULAR DEL PUEBLO VALENCIANO, CONSOLIDADA Y FUNDAMENTADA EN TRES REALIDADES : LA HISTÓRICA, LA SOCIAL Y LA LEGAL, COMO ASÍ LO RECONOCEN NUESTRO ESTATUTO Y LA CONSTITUCIÓN.

QUEREMOS DAR LAS GRACIAS A NUESTROS HERMANOS DE LAS EXPEDICIONES DE BALEARES Y DE MURCIA, ASÍ COMO LOS DE ARAGÓN Y EL GRUPO DE CATALANES`, DE MADRID Y DE OTRO LUGARES DE EUROPA, QUE ESTÁN AQUÍ CON NOSOTROS, ASÍ COMO LOS MENSAJES DE ÁNIMO QUE NOS LLEGAN DE BRASIL ARGENTINA, PANAMÁ Y OTROS SITIOS, QUE NOS APOYAN. UN FUERTE ABRAZO DE GRATITUD A TODOS.

ENTRE ELS ANYS 1.977 I 1.982 TINGUÉ LLOC LA PRIMERA BATALLA DE VALÉNCIA EN LA QUE SALVAREM NOSTRES SENYES D´IDENTITAT, I COM ELS INVASORS NO CONSEGUIREN ELS SEUS PROPÓSITS TORNEN ARA A LA CÀRREGA, ENCARA MÉS FORTA, VOLENT-NOS INCLOURE EN ELS QUIMÉRICS I INEXISTENTS “PAISOS”, AIXINA QUE ARA S´ESTÀ INICIANT LA SEGONA BATALLA DE VALÉNCIA EN PIJORS CONDICIÓNS PERQUE ELS POLÍTICS EN ELS QUE HAVIA CONFIAT EL POBLE LI FALLAREN, PACTANT EN PUJOL I FICANT L´ACADÈMIA CATALANISTA EN L´ESTATUT, I TOT PER A PROMOCIONAR LA CULTURA CATALANA, O SIGA, TREBALLANT PER A CATALUNYA Y NO PER A VALÉNCIA, COM SEGUIXEN FENT-HO HUI UTILISANT EL LLENGUAGE CATALANISAT DE LA CONSELLERIA DE CULTURA.

EN UNES CIRCUMSTÀNCIES EN QUE LA COMUNITAT NECESSITA URGENTMENT RECUPERAR-SE DE LA CRISIS QUE PATIX A TOTS ELS NIVELLS, ELS POLÍTICS NO PODEN DEDICAR-SE A CREAR PROBLEMES QUE ABANS NO EXISTIEN, NI A PROMOURE ACCIONS CLARAMENT CONTRARIES A L´ IDENTITAT VALENCIANA. ELS GOVERNANTS, SIGUEN DEL CONSELL O DELS AJUNTAMENTS, A L'ACCEPTAR ELS SEUS CÀRRECS, ES COMPROMETEREN A SER FIDELS AL NOSTRE ESTATUT, - ELS FURS DE HUI,- I ESTAN OBLIGATS A RESPETAR-LO, I HO VAIG A DIR EN CASTELLÀ PER A QUE TOT LO MÓN HO ENTENGA: SIN SACAR LOS PIES DEL TIESTO, NI METERSE EN TERRENOS QUE LES ESTÁN VEDADOS.

I ESTEM ACÍ TAMBÉ PERQUE NINGÚ MOS DEFÉN; ESTEM VEENT AL GOVERN CENTRAL PROTESTAR MOLT, A LA SEUA MANERA, CONTRA ARTUR MAS, PERO NO L´HEM VIST DEFENDRE A LA COMUNITAT VALENCIANA, NI A LES ILLES BALEARS, NI A ARAGÓ, PERQUE ELS VOL INCLOURE EN ELS “PASTISSOS”; NO ELS NOMENA, NI UNA SOLA PARAULA, PER ALGUNA COSA SERÀ, PERO ADVERTIM QUE VALÉNCIA NO HA SEGUT, NI ES, NI SERÁ MAI CATALANA.

ARREMATEM RECORDANT ALS POLÍTICS QUE ELLS NO SON ELS AMOS DELS SIGNES D´IDENTITAT, QUE SON SAGRATS, I QUE LA REAL SENYERA NO ES DE L'AJUNTAMENT NI MOLT MENYS DE L´ALCALDE QUE TOQUE, QUE NOMÉS SON DEPOSITARIS I CUSTODIS, COM TAMPOC ÉS DEL CONSELL PERQUE PERTANY AL POBLE VALENCIÀ. EN ESTOS MOMENTS SEMBLANTS A LA BATALLA D´ALMANSA TINGAM EN LO PENSAMENT EL LLEGAT QUE MOS DEIXÀ L'INSIGNE PATRIARCA, GRAN VALENCIÀ, EN JULIÀ SAN VALERO APARISI:

SI SOM LO QUE SOM, SEREM
SI SOM LO QUE SON, MAI SEREM

¡¡¡ VALENCIANS, NO ANEM A PERMETRE QUE MOS LLEVEN L´IDENTITAT QUE CONSTRUIREN EL REY D. JAUME I NOSTRES ANTEPASSATS, I QUE HERETAREM DE NOSTRES PARES, TOTS UNITS BAIX LA NOSTRA SENYERA, CRIDEM

¡¡¡  VIXCA    VALENCIA !!!

CIUTAT DE VALÉNCIA, CAP I CASAL DEL REGNE
19 DE SETEMBRE DE 2.015


En l'mage, d'esquerra a dreta: Juan Ramón Giménez, primer orador, i a la dreta José Manuel Ricart que va llegir el Bon Dia Valencians, en representacio de les Entitats Valencianes convocants.

.

No hay comentarios:

Publicar un comentario